Vi målar

Som måleri är en av huvudaktiviteterna i vårt företag just målande. Vi spenderar mycket tid med penslar och rollers i hand, doppandes dem i färgburkar och strykandes dem över välpreparerade ytor. Måleri är meditativt och en syssla man aldrig verkar kunna tröttna på. Med penslar och lite färg kan man åstadkomma fantastiska förändringar och det är lika roligt varje gång.

Vi målar alla typer av ytor både invändigt och utvändigt. Tak, väggar, golv, möbler, dörrar, köksluckor, fasader och fönster. Vi har utrustning även för specialmåleri såsom sprutlackering.

Vi tapetserar

Tapeter är återigen på uppgång, allt fler hör av sig till oss med tapetseringsuppdrag och de välkomnar vi med entusiasm. Att tapetsera är väldigt roligt för man får en annan upplevelse av förnyelseprocessen i jämförelse med måleri. Remsa för remsa förvandlas väggen man tapetserar och plötsligt har rummet en helt ny karaktär. Det finns så otroligt många fina tapeter ute i handeln idag, det är bara att välja och vraka, men se till så att du väljer kvalitetstapeter. Hör med oss så kan vi rekommendera leverantörer.

Noggrant förarbete

Förarbetet som föregår måleri eller tapetsering tar i regel mer tid än själva påstrykningen av färgen eller uppsättandet av tapeterna. Att vara noggrann med förarbetet är av yttersta vikt för ett hållbart och lyckat slutresultat. Detta är ytterligare en kvalitetsaspekt som är värd att lyftas fram. När vi förbereder en yta inför målning eller tapetsering så följer vi en strikt rutin som ser ut ungefär så här:

  • Vi plockar bort utstickande föremål såsom gamla pluggar, skruvar och spik
  • Vi spacklar igen hål och ojämnheter
  • När spacklet torkar slipar vi ytan så att den blir jämn och len
  • Sedan applicerar vi en primer så att ytan har bästa tänkbara utgångsläge för påstrykning av färg eller tapetklister